ELELE projesi kapsamında yürütülen "Şiirin Dili ile Sosyal Uyumu Güçlendirme" projesinin Fon Yaratma ve Çeşitlendirme Eğitimi faaliyeti gerçekleştirildi

Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM) Liderliğinde yürütülen, AB tarafından desteklenen ELELE DESTEK programı kapsamında hibe desteği alan Anadolu Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından “Şiirin Dili ile Sosyal Uyumu Yakala” projesi yürütülmektedir. Proje kapsamında ozanlık geleneğinin bilinirliğini artırmak, yok olmaya yüz tutmuş ozanlık-aşıklık geleneğini yaşatmak, korumak, değerleri kuşaktan kuşağa aktarmak, internetin aktif olarak kullanarak paydaşlarımıza, tabanımıza ve daha fazla kişiye ulaşmak, teknik anlamda kapasitesini yükseltmek hedeflenmektedir.

"Fon Yaratma ve Çeşitlendirme" eğitimine toplamda 12 dernek üyesi katılmış olup dernek üyeleri;

  • Uzun Vadeli Sürdürülebilirlik: Eğitim, kuruluşlara projelerini uzun vadeli olarak sürdürebilmeleri için gerekli finansal stratejileri oluşturma becerisi kazandırır.

  • Farklı Finansman Kaynaklarına Erişim: Katılımcılar, eğitim sayesinde çeşitli finansman kaynaklarına nasıl ulaşacaklarını öğrenir. Bu, kuruluşların bağımsızlığını artırır ve tek bir gelir kaynağına bağımlılığı azaltır.

  • Esnek Adaptasyon Yeteneği: Eğitim, kuruluşların değişen koşullara hızlı bir şekilde adapte olmalarını sağlamak için çeşitli finansman stratejilerini içerir. Bu da projelerin beklenmedik durumlar karşısında esneklik kazanmasına yardımcı olur.

  • Kurumsal Yönetim Becerilerinin Gelişimi: Fon yaratma ve çeşitlendirme süreçleri, katılımcılara kurumsal yönetim becerilerini geliştirme fırsatı sunar. Mali yönetim, raporlama, ve iç kontrol mekanizmaları gibi konularda yetkinlik kazanılarak kuruluş içinde daha etkin bir yapı oluşturulabilir.

  • Toplumsal Etkiyi Artırma: Eğitim, daha fazla kaynak elde edilmesini sağlayarak, kuruluşların toplumsal etkilerini artırmasına yardımcı olur. Daha fazla fon, daha geniş bir katılım ve daha büyük bir etki demektir"

konularında bilgi kazanmıştır